Phoenix Contact se stal hlavním partnerem Svazu moderní energetiky

Svaz moderní energetiky rozšiřuje svou partnerskou základnu o spolupráci se společností Phoenix Contact, hlavním partnerem pro oblast elektromobility, která svými řešeními pro elektrifikaci, síťové propojení a automatizaci přispívá světu, v němž může obnovitelnou energii používat každý.

Redakce

11. 10. 2022

Phoenix Contact také využívá své investice do interních i externích start-upů s cílem posunout „All Electric Society“ kupředu. Svaz moderní energetiky vítá, že bude moci spolupracovat s touto inovátorskou společností a podílet se tak na jejich dlouhodobé vizi – plně elektrifikované společnosti.

Phoenix Contact se sídlem v Německu je rodinnou firmou, která v roce 2023 oslaví 100 let od svého vzniku. Má pobočky ve více než 100 zemích světa a v České republice byla založena v roce 1993. Řešení vyvinutá Phoenix Contact jsou součástí nabíjecích stanic elektromobilů, ať už se jedná o unikátní programovatelnou řídící jednotku, různé jistící či přepěťové ochrany nebo kabely a konektory.

Řídící jednotky Phoenix Contact se také používají pro efektivní řízení výroby energie z obnovitelných zdrojů nebo pro analýzu a následnou optimalizaci energetické náročnosti strojů a spotřebičů. Výrobky Phoenix Contact nachází uplatnění tam, kde je třeba detailně analyzovat a následně řídit spotřebu energie. Jednotky a komponenty společnosti jsou také součástí různých automatizovaných výrobních linek, které vedou k efektivnímu využití energie a výrobního procesu.

„Partnerstvím se Svazem moderní energetiky chceme podpořit úsilí svazu, jehož vize plně souzní s naší dlouhodobou vizí plně elektrifikované společnosti (All Electric Society). Ta je založená na obnovitelných zdrojích energie, které budou dostupné všude a všem. A současně chceme podpořit inovativní české společnosti, které se touto cestou vydávají,“ uvedl ke spolupráci Martin Lahoda, jednatel společnosti Phoenix Contact. Udržitelnou budoucnost Phoenix Contact vidí v chytrých komponentech a řešeních v oblasti rozsáhlé elektrifikace, síťového propojení a komplexní automatizace.

„Klíčovým prvkem pro rozvoj obnovitelných zdrojů je jejich integrace do distribuční sítě, spojení s elektromobilitou, akumulací energie či posilování energeticky efektivní výroby v průmyslu. Právě v těchto oblastech se potkáváme s Phoenix Contact s cílem nastartovat rozvoj těchto řešení také v Česku. Spoluprací s technologickým leaderem získáváme oporu, know-how a detailnější vhled do spojení zelené energie s elektromobilitou,“ doplňuje výkonný ředitel Svazu moderní energetiky Tomáš Buzrla.

Více informací najdete: http://www.phoenixcontact.com/cs-cz