Moderní firmy

Advertoriál

Vývoj solárních panelů probíhá také v Evropě. Zjistěte, jak funguje vývojové centrum v Německu

Společnost AIKO Solar, jeden z největších obchodních výrobců solárních článků na světě, si od svého založení v roce 2009 získala uznání za své převratné inovace podpořené rozsáhlým portfoliem patentů.

Společnost nedávno uvedla na český trh svou revoluční technologii All-Back-Contact (ABC), a to díky spolupráci s českými velkoobchody se solárními panely Memodo a SOLSOL.

V měnícím se světě energetiky vyniká společnost AIKO Solar jako skutečný inovátor v oblasti rozvoje technologie fotovoltaických panelů. Co odlišuje společnost AIKO od ostatních výrobců, je její závazek k neustálému výzkumu, vývoji a transformačním průlomům, které nově definují odvětví solární energie.

Využití evropských zkušeností

Společnost v srpnu 2020 založila v Německu výzkumný institut Solarlab Aiko Europe, čímž upevnila svou pozici významného hráče na kontinentu. Centrum se nachází ve Freiburgu a je v souladu se snahou společnosti AIKO neustále zvyšovat účinnost svých solárních panelů a být průkopníkem převratných produktů a řešení v tomto odvětví.

Společnost Aiko navázala partnerství s různými evropskými subjekty, včetně Meziuniverzitního centra mikroelektroniky (IMEC) v Belgii, CSEM ve Švýcarsku, TNO v Nizozemsku a Burgenland Energie v Rakousku. Kromě toho se spolupráce rozšiřuje na uznávané německé instituce, jako je Forschungszentrum Jülich, Institut pro fotovoltaiku (IPV) a Fraunhoferův institut pro solární energetické systémy.

Dr. Frank Feldmann, vedoucí vědecký pracovník Solarlab, zdůrazňuje poslání institutu: „Cílem je vyvinout komerčně nejhodnotnější technologii pro hromadnou výrobu, což je spojení čínské kompetence v oblasti hromadné výroby s evropskými zkušenostmi v oblasti výzkumu a vývoje.“ Společnost AIKO Solar si vysoce cení odborných znalostí vědců při vytváření a zdokonalování solárních elektráren po celém světě. Díky úsilí týmu ve svém výzkumném a vývojovém středisku v Německu využívá společnost AIKO Solar evropské know-how, aby se posunula do čela pokroku v oblasti solárních technologií.

Zaměření na výzkum a vývoj

Společnost AIKO spojuje výrobu s výzkumem a vývojem, což vede k převratným inovacím. Společnost AIKO prokázala svůj závazek podporovat technologické inovace ve fotovoltaickém odvětví a získala více než 1000 patentů ve více než 30 zemích nebo regionech po celém světě, včetně 188 patentů na vynálezy.

Jádrem úspěchu společnosti AIKO je její technologie All-Back-Contact, která přinesla významný posun v účinnosti a konstrukci fotovoltaických panelů. Jedinečná konstrukce článku All-Back-Contact, která strategicky eliminuje mřížkové vedení, umožňuje fotovoltaickým modulům AIKO dosahovat působivého špičkového výkonu 620 W s rekordní účinností 24 procent.

Kromě vynikajících technických vlastností solárních článků AIKO se v unikátní konstrukci nepoužívá stříbro. Tím se výrazně snižuje jeho spotřeba, a je tak šetrnější k životnímu prostředí.

Neochvějné úsilí společnosti AIKO Solar o technologický vývoj se projevuje ve významných investicích do výzkumu a vývoje. Na rozdíl od konkurentů, kteří se primárně zaměřují na montážní linky, klade společnost AIKO takticky důraz na řemeslné zpracování, zdokonalování a vylepšování solárních technologií. Toto odhodlání se promítlo i do prestižních ocenění, jako je Intersolar Award a Red Dot Product Design Award 2023.

Společnost se rovněž věnuje zkoumání různých technologických možností. „Jelikož nemáme žádný program ani preference vůči konkrétní technologii, myšlenka je taková, že Solarlab Aiko Europe by mohla být zcela neutrální při určování nejlepších technologických směrů, kterými se vydat... Co můžeme ve společnosti Aiko nabídnout, je otevřený přístup, kdy by se nápady mohly stát skutečností a skončit jako hmatatelný produkt,“ vysvětluje Dr. Frank Feldmann.

Vize společnosti AIKO do budoucna

Společnost AIKO v současné době nabízí tři hlavní produkty, které jsou dostupné i prostřednictvím českých velkoobchodů se solárními panely: AIKO N-Type ABC White Hole Series (72 článků), AIKO N-Type ABC Black Hole Series (72 článků), AIKO N-Type ABC Black Hole Series (54 článků).

Při pohledu do budoucnosti společnost AIKO Solar předpokládá, že její technologie přetvoří fotovoltaické prostředí. Společnost jde dál než jen k efektivní výrobě panelů; snaží se neustále objevovat nové možnosti a posouvat hranice. S neochvějným odhodláním k transformačním průlomům usiluje společnost AIKO Solar o nové definování průmyslových norem a přispívá k široké dostupnosti, účinnosti a udržitelnosti solární energie po celém světě.

Na závěr je třeba dodat, že vedoucí postavení společnosti AIKO Solar v oblasti technologie fotovoltaických panelů podtrhuje její oddanost výzkumu, inovacím a spolupráci s evropskými vědci. Díky strategické diferenciaci a transformačním průlomům se společnost AIKO Solar stává nejen výrobcem panelů, ale i katalyzátorem utvářejícím budoucnost řešení v oblasti solární energie.

Úvodní foto: AIKO Solar