Moderní firmy

Advertoriál

Revoluční solární panely AIKO jsou nyní k dispozici i v České republice

Vysoce účinnou a designově krásnou technologii společnosti AIKO je možné nyní zakoupit i na českém trhu.

Expanze společnosti přináší do tohoto regionu inovativní pojetí solárních článků s patentovanou technologií All-back-contact.

Společnost, která byla založena v roce 2009, má na svém kontě dlouhou řadu nových energetických patentů a technologických inovací. V roce 2022 vyrobila společnost AIKO Solar moduly s nejvyšší sériovou konverzní účinností na bázi článků ABC, čímž stanovila nový rekord v oboru.

V roce 2023 získala společnost AIKO ocenění Intersolar Award i Red Dot Product Design Award za své moduly ABC, které kombinují solární články typu N s pasivními kontakty a architekturou zadních kontaktů a vytvářejí jedny z nejvýkonnějších solárních panelů na světě. Nejvýraznější vlastností článku ABC je, že výrazně zvyšuje účinnost konverze umístěním kontaktů na zadní stranu článku bez mřížkových linií na přední straně.

Struktura ABC optimalizuje zachycování energie tím, že odstraňuje kovové mřížkové linie, které brání slunečnímu světlu, a kontakty jsou umístěné na zadní straně panelů. Výroba elektřiny je posílena začleněním antireflexních povlaků na přední i zadní plochu.

Fotovoltaické moduly AIKO dosahují výkonu 620 wattů při účinnosti 24 %, což je výrazně více než u většiny dostupných panelů. Moduly se skleněnou zadní deskou mají působivé teplotní koeficienty a 30letou záruku na výkon. Kromě technické dokonalosti se nová řada AIKO vyznačuje čistou estetikou a celočernými variantami, které se hodí pro širokou škálu stavebních projektů.



Na celém trhu fotovoltaických modulů specifikace M10 je AIKO prvním výrobcem, jehož moduly lze sériově vyrábět s dodávanou účinností přesahující 24 %. Kromě vynikajících technických vlastností solárních článků ABC je to i unikátní konstrukce bez použití stříbra. Tím se výrazně snižuje spotřeba tohoto vzácného kovu a výroba a je tak šetrnější k životnímu prostředí.

Plány společnosti AIKO pro Českou republiku se netýkají pouze prodeje, ale zahrnují i další podpůrná opatření potřebná pro rychlejší zavádění obnovitelných zdrojů energie. „Na českém trhu se AIKO věnuje nejen špičkovým technologiím, ale také implementaci nových technologií, vzdělávání na trhu, poskytování komplexní podpory svým klientům. Být na dosah našim zákazníkům předprodejně i poprodejně je pro tým AIKO nejvyšší prioritou,“ komentoval plány společnosti Łukasz Przygucki, obchodní ředitel pro střední a východní Evropu.

Uvedené produkty jsou nyní k dispozici v České republice díky spolupráci s českými velkoobchody se solárními panely Memodo a 25energy a společnost také provedla řadu školení o technologii ABC pro jejich instalatéry.

Společnost AIKO dnes patří k celosvětově známým hráčům v solárním průmyslu. Společnost si je zároveň vědoma odlišných okolností, které tento region obklopují. „Protože je AIKO Solar v Evropě pro Evropu, rozumí jedinečným potřebám a výzvám českého trhu. Se silným zaměřením na tento trh usiluje společnost AIKO o dobytí a revoluci v regionu střední a východní Evropy a nabízí průlomovou technologii modulů ABC s výjimečnou účinností konverze více než 24,0 %. Tato inovace je určena pro rezidenční sektor a zejména pro sektor C&I, což podtrhuje odhodlání společnosti AIKO zpřístupnit a zefektivnit solární energii pro všechny,“ poznamenal Łukasz Przygucki, obchodní ředitel pro střední a východní Evropu.

Foto: AIKO Solar