Poslední možnost nominace adaptačních projektů. Adapterra Awards přivítá i průmyslové objekty

Šestý ročník soutěže Adapterra Awards uzavře přihlášky do nominačního kola již 15. března. Nově je také otevřena kategorie Průmysl.

Soutěž Adapterra Awards, která každoročně oceňuje ty nejlepší inovativní nápady na adaptační opatření, vyzývá k přihláškám do nominačního kola. Zájemci mají poslední možnost, uzávěrka přihlášek je 15. března.

Adapterra Awards pořádaná Nadací Partnerství podporuje projekty bojující proti suchu, vysokým teplotám a oceňuje i přírodní prvky v krajině. Vítězové soutěže mohou získat až sto tisíc korun a věcné ceny různorodých sponzorů.

Hlavními kategoriemi jsou krajina, sídla a budovy. Spektrum projektů je tak velmi široké od efektivních úsporných opatření, zelených fasád, rekonstrukcí obecních budov, škol po revitalizace remízků a tůní.

Projekty, které se dostanou do užšího výběru, pak slouží jako portfolio inspirací a zajímavých příběhů nejen pro další ročníky, ale především pro zájemce o zkvalitnění svého pozemku či budovy.

Letošní novinkou je také kategorie průmyslu. „Hlásit se tak mohou zvláště ty projekty, kde se objevila nějaká klimatická inovace ať už ve výrobním nebo provozním procesu, řeč je tak třeba o využití dešťové vody místo pitné, změna zdroje tepla, zateplení budovy výrobní haly nebo administrativy, zelená střecha, zadržování a využívání srážkové vody a mnoho dalšího,“ komentuje Martin Ander, vedoucí programu Adapterra.

Více informací o soutěži na webových stránkách Adapterra Awards. Vítězné projekty pořadatelé vyhlásí 6. listopadu 2024.

Foto: Gabriel