Nano Green nabídne domácnostem automatizovaný nákup elektřiny

Moderní energetika může být flexibilní a levná, myslí si autoři projektu Nano Green, který se po v nejbližší době osamostatní a oddělí od společnosti Nano Energies.

Změnu vedení ohlásil Jan Hicl. V brzké době se z něj, Davida Brožíka a Lukáše Beneše stanou stoprocentní majitelé společnosti Nano Green a oddělí se tím od společnosti Nano Energies Petra Zahradníka.

„Chceme, aby Nano Green prošlapalo domácnostem a malým firmám cestu, která jim umožní zapojit se do vyrovnávání sítě. Tedy vydělat na tom, že přesunou svou výrobu nebo spotřebu v čase,“ uvádí Jan Hicl na svém LinkedInu.

Projekt Nano Green se specializuje na decentralizaci energetických řešení. Snaží se podporovat drobné lokální producenty obnovitelné energie a vytvářet širokou distribuční síť nízkoemisních zdrojů. Současně také nabízí aplikaci a řešení pro domácnosti či malé firmy, aby jejich spotřebiče využívali energii především v době, kdy je nejdostupnější a tím pádem nejlevnější.

„V prosinci jsme udělali první testy pro služby výkonové rovnováhy. A brzo spustíme novinku – automatizaci, která se sama postará o to, aby průměrná cena při spotřebě elektřiny byla co nejnižší a výkupní naopak co nejvyšší,“ dodává Hicl.

Další z jejich budoucích plánů je například automatizace ovládání tepelných čerpadel nebo dobíjení elektromobilů značky Tesla a Škoda. Svým zákazníkům v tuto chvíli zajišťují spotové ceny energií, společnost je dodavatelem i odběratelem čisté elektřiny.

„Věříme, že koupě, kterou jsme se nyní rozhodli udělat, nám pomůže posunout energetiku v České republice do 21. století, přispět k zelenější budoucnosti a co nejrychleji otevřít domácnostem cestu k decentralizované, digitalizované a svobodnější energetice,“ uvádí tři budoucí majitelé na webu.

Foto: Nano Green