Moderní firmy

Advertoriál

Český solární trh má novou jedničku: ČEZ předběhla tuzemská investiční skupina JUFA

Česká investiční skupina Jufa se díky nové akvizici v prosinci 2023 stane nejsilnější solární skupinou v Česku.

Na první místo v objemu vlastněných solárních elektráren se dostane díky nákupu fotovoltaického parku FVE ŽH – SUN s.r.o. v Hrádku u Rokycan (Plzeňský kraj) o instalovaném výkonu 5,683 megawattů. JUFA tak bude spravovat solární portfolio 47 elektráren o celkovém výkonu 127 megawattů.

Za investiční skupinou JUFA stojí byznysmeni Jan Chrenko a Jiří Fast. JUFA si zakládá na transparentní vlastnické struktuře, profesionálním vztahu s finančním sektorem a cílenou strategií reinvestovat zisk vždy v České republice. Základním posláním společnosti je postupný rozvoj obnovitelných zdrojů, které JUFA chápe jako součást moderní energetiky a zodpovědného přístupu k životnímu prostředí.

„Během uplynulých deseti let se naše investiční skupina Jufa stala lídrem v akvizicích solárních elektráren. V oboru čisté energetiky těžíme z našich rozsáhlých zkušeností s developmentem, výstavbou, optimalizací výroby a nákupní strategií projektů v oblasti využití solární energie,“ uvádí Jan Chrenko, spoluvlastník investiční skupiny Jufa, který proces aktivit řídí.

„Mezi naše významné akvizice v minulosti patří například nákup jedné z největších českých solárních elektráren, fotovoltaické elektrárny Brno Tuřany s instalovaným výkonem téměř 22 megawattů. Dlouhodobě se Jufa v konkurenci dalších zájemců prosazuje mimo jiné díky svému vysoce profesionálnímu přístupu a detailní znalosti oboru solární energetiky v Česku,“ dodává Jan Chrenko.

Solární park FVE ŽH – SUN s.r.o. v Hrádku u Rokycan s výkonem 5,683 megawattů nakoupila skupina JUFA z portfolia holdingu Z-Group podnikatele Zdeňka Zemka.

Investiční skupina Jufa je ryze českou investiční skupinou. Její hlavní činností je energetika – zejména obnovitelné zdroje energie se zaměřením na fotovoltaické elektrárny. Po více než deseti letech působení v oboru těží ze zkušeností s developmentem, výstavbou, optimalizací výroby a akvizicí projektů v oblasti využití solární energie. Skupina Jufa je také dlouhodobým členem Solární asociace.

Zdroj: Tisková zpráva

Ilustrační foto: JUFA