Moderní firmy

Advertoriál

ČSOB si vybrala Columbus Energy jako dodavatele fotovoltaiky pro své pobočky ve čtyřech krajských městech

Ve výběrovém řízení pro dodávku fotovoltaiky pro čtyři své pobočky si ČSOB vybrala Columbus Energy jako silného partnera s velkým kapitálovým zázemím a zkušenostmi s realizacemi mnoha projektů ve více zemích.

Fotovoltaické systémy pomohou pobočkám zvyšovat jejich energetickou nezávislost a snižovat náklady na provoz i celkovou uhlíkovou stopu této společnosti.

Celkem Columbus Energy dodá pro pobočky ČSOB v Plzni, Ostravě, Zlíně a Hradci Králové řešení s výkonem 75,055 kWp. Solární elektrárny budou od podzimu roku 2023 pobočkám zajišťovat energii pro jejich běžný denní provoz a v souhrnu ušetří ročně 65 tun CO2. Tím přispějí také ke snižování energetické náročnosti a k závazku společenské odpovědnosti celé této finanční skupiny.

„Velmi si této spolupráce vážíme, ČSOB je pro nás důležitý partner. Jsme rádi, že jí můžeme pomoci s cíli udržitelnosti a s energetickými náklady na provoz,” komentuje spolupráci Simona Labudová, výkonná ředitelka Columbus Energy, a. s.

„Společenská odpovědnost a udržitelnost je přirozenou součástí naší firemní filozofie již dlouho a troufám si říct, že jsme v této oblasti na špici. Udržitelnost a šetrný přístup k životnímu prostředí promítáme do všech našich aktivit a podporujeme také přechod na nízkouhlíkovou ekonomiku. S tím vším začínáme u sebe a zároveň motivujeme lidi i firmy z řad našich klientů i široké veřejnosti, aby využívali naše řešení šetrná k životnímu prostředí. Podobný přístup máme i k našim dodavatelům a partnery si vybíráme tak, aby byli v souladu s naší filozofií,“ říká Josef Šedivý, výkonný ředitel FAM ČSOB.

O vlastní obnovitelné zdroje energie je mezi českými firmami rostoucí zájem. K důvodům se kromě úspor a energetické nezávislosti přidává požadavek na splnění kritérií udržitelnosti od odběratelů nebo mateřských společností. Firmy také díky obnovitelným zdrojům energie zůstávají v rámci trhu konkurenceschopné a snáze si udrží klíčové zákazníky.

Zákazníci společnosti Columbus tak ušetří díky fotovoltaickým instalacím celkem 309 000 tun CO2 ročně. Díky rozsáhlým investicím společnosti Columbus (jako jsou fotovoltaické farmy a velkokapacitní zařízení na skladování energie) bude v Polsku do roku 2050 o 2,67 milionu tun CO2 méně.

Obě společnosti, Columbus Energy i ČSOB, jsou také partnery Svazu moderní energetiky.

Autor: Tisková zpráva

Úvodní foto: Columbus Energy