Agregace flexibility je pro rozvoj obnovitelných zdrojů klíčová, shodli se hosté AKUCASTU

Co je to vlastně agregace flexibility a proč je klíčová pro rozvoj obnovitelných zdrojů probrali s výkonným ředitelem AKU-BAT CZ Janem Fouskem dva hosté, nákupčí energií ve společnosti EON Petr Klimeš a ředitel Sdružení agregátorů a poskytovatelů flexibility Petr Řeháček

Agregace flexibility je v Česku zatím ještě relativně nové téma, o kterém se však již hodně mluví. Zároveň na trhu vzniká mnoho nových agregátorů flexibility, téma je navíc - společně s akumulací energie - klíčové pro bezpečný rozvoj obnovitelných zdrojů. Proto jsme se tomuto tématu rozhodli věnovat jeden celý díl AKUCASTu. Hosté tohoto dílu jsou Petr Klimeš, zodpovědný za nákup energií ve společnosti E.ON Energie, a Petr Řeháček, ředitel Sdružení agregátorů a poskytovatelů flexibility (SAF), které vzniklo nedávno pod asociací AKU-BAT.

S oběma pány si Jan Fousek, výkonný ředitel AKU-BAT CZ povídal nejen na téma agregátorů flexibility, ale probrali i absenci nezávislého agregátora v legislativě, podívali se i na to, jak to na českém trhu s agregací vlastně dnes vypadá.



Text: Redakce AKUCAST