Co se stane, když se Cessna srazí s Teslou? Podívejte se

Letadlo Cessna muselo kvůli technickým potížím nouzově přistát. Na silnici v americkém Texasu se srazilo s Modelem X od Tesly. Jak to celé dopadlo a kdo z nehody vyvázl bez jediného škrábance, vám vyrazí dech.

Patricie Hnátková

24. 9. 2018

Cessna, která patří americké protidrogové agentuře DEA, byla zrovna na jednom ze svých tréninkových letů se třemi agenty na palubě. Vinou technické závady, která jí nedovolovala návrat na letiště, se rozhodla nouzově přistát.

Protože se letadlo zrovna nacházelo nad obytnou čtvrtí, nic jiného, než použít místní silnici místo ranveje, pilotovi Cessny nezbylo. Krom elektrického vedení poničili při přistání i několik osobních aut. Včetně Tesly, Model X, která tudy v tu chvíli projížděla.

Zrovna, když Cessna do Tesly narazila, seděl za volantem Oniel Kurup a vedle něj jeho kamarád Aarav. A zatímco jeden agent DEA musel být po havárii odvezen k ošetření do nemocnice, ani jednomu ze dvou pasažérů Tesly se nestalo vůbec nic. I přesto, že jak Tesla, tak i Cessna vypadají po srážce skoro na odpis.

„Mnoho z vás vidělo nehodu v televizi, a tak mi pořád zvoní telefon, protože se o mě a Aarava bojíte,” napsal na Facebook řidič vozu Oniel Kurup. „Proto bych chtěl všem mým kamarádům a rodině dát vědět, že jsme oba s Aaravem zdraví. BŮH a TOHLE AUTO nám dnes zachránili život. Nemáme na sobě zkřivený ani jeden vlásek.”

Oniel ve svém statusu pokračoval: „Nikdo tomu nechtěl věřit, když jsem jim volal a říkal jsem jim, že do mě právě narazilo letadlo a že jsem naprosto v pořádku. Lidi z Tesly si mysleli, že si z nich dělám legraci. I manželka se mi nejdřív smála. Ale vtipy stranou, bylo to vážně drama.”

Srážky Cessny se svým Modelem X si všiml i Elon Musk, který ji na Twitteru okomentoval: „Wow! Jsem rád, že jsou pasažéři v pořádku!”

Zdroje: Business Insider, Interesting Engineering, Clean Technica