Jak na energetickou nezávislost domácností nebo firem? Ukážeme vám v Ostravě!

Konference Chytrá energie pro domácnosti a firmy představí v rámci mezinárodní výstavy Infotherma 2018 moderní řešení energetických úspor a energetické soběstačnosti domácností a firem.

Ondřej Šumavský

15. 1. 2018

Máte zájem o vlastní výrobu elektřiny například pomocí solárních panelů na střeše Vašeho domu nebo firmy? Potřebujete poradit s možnostmi získání finanční podpory pro Vaši domácnost nebo firmu? Zajímají Vás moderní způsoby realizace úsporných opatření? Hledáte tipy pro výběr vhodného systému solárních panelů a baterií pro akumulaci? Pak právě pro vás je určený program konference Chytrá energie pro domácnosti a firmy, která proběhne v rámci doprovodného programu mezinárodní výstavy Infotherma 2018 dne 22. ledna (14:00–18:00) na Výstavišti Černá louka v Ostravě (konferenční sál).

Pozvánka a program konference ke stažení: Chytrá energie pro domácnosti a firmy

Mezi hlavní témata konference budou patřit:

  • Možnosti podpory a financování projektů obnovitelných zdrojů a energetických úspor

    



Hosté z řad domácností se dozví aktuální novinky o možnostech podpory pro rozvoj energeticky aktivních rodinných domů – možnosti financování střešních solárních elektráren a akumulace energie pomocí Nové zelené úsporám.

Zástupci firem a podniků budou moci načerpat informace o možnostech financování nových projektů obnovitelných zdrojů, moderních řešení energetických úspor a elektromobility nebo možnosti využití programů Ministerstva průmyslu a obchodu. Možnost soukromého financování představí Česká spořitelna se svým bankovním produktem pro financování projektů energetických úspor.

  • Inspirace pro nové projekty

    



Zájemci o nové instalace se budou moci inspirovat ukázkami příkladů dobré praxe využití decentralizovaných šetrných zdrojů energie. Jde například o rodinný dům na cestě k energetické soběstačnosti, fototermické systémy na rezidenčních budovách šetřících energii nebo projekty hybridních fotovoltaických systémů.

  • Inovace a trendy v akumulaci energie

    



Na inovace v energetice se zaměří část programu věnovaná představení akumulace energie ve velkých bateriových systémech, které v roce 2017 vyrostly i v České republice.

Organizační pokyny:

Podmínkou účasti na konferenci je závazná registrace. Prosíme o potvrzení účasti na ondrej.sumavsky@alies.cz nebo přímo ve formuláři (odkaz) do 19. ledna 2018.

Na základě došlé přihlášky Vám zašleme potvrzení o účasti a následně elektronickou vstupenku na výstavu Infotherma 2018.

Hlavním organizátorem konference je Aliance pro energetickou soběstačnost. Konference proběhne pod záštitou Vladimíra Sochora, ředitele sekce Energetiky a surovin na Ministerstvu průmyslu a obchodu. Odbornou záštitu konferenci zajišťuje Solární asociace. Partnery konference jsou Česká spořitelna, AKU-BAT, Nano Energies, Propuls Solar, Renards dotační. Mediálním partnerem akce je portál Obnovitelně.cz.