Lehká a elegantní: na český trh vstupuje nová elektrická koloběžka

Největší světový producent elektrokoloběžek a lídr v osobní elektromobilitě společnost Segway-Ninebot uvádí na český a slovenský trh nový model elektrické koloběžky pod typovým označením Air T15E. Jedná se o nejkompaktnější elektrickou koloběžku v celé nabídce. Produkt je určen především pro kratší jízdy po městě. Vyznačuje se elegantním designem, mimořádně nízkou hmotností a pevnou konstrukcí z hořčíkových slitin.

Lucie Vurbsová

6. 11. 2020

Cílem tvůrců bylo vytvořit produkt, který bude určen do města pro každodenní dojíždění na tzv. "poslední míli", bude ale zároveň pohodlný na nošení, bude mít nezaměnitelný design, nízkou hmotnost, dostatečnou odolnost a snadné uložení při nabíjení.

Dojezd 12 km je pro většinu uživatelů zcela dostačujícím kompromisem vykoupeným za velmi nízkou hmotnost. Průměrná ujetá vzdálenost se u sdílených elektrokoloběžek na jednu jízdu pohybuje do 5 km. Air T15E se soustředí především na skutečnou použitelnost při běžné městské přepravě, kde se zpravidla kombinuje jízda na elektrokoloběžce s vozidlem či hromadnou dopravou. To ocení především ti, kteří se nechtějí prát s těžšími modely při nastupování či vystupování z tramvaje, autobusu či metra.

Air T15E působí neobyčejně kompaktně. Její hmotnost je pouhých 10,5 kg. „Jedná se tak o nejlehčí a nejkompaktnější elektrokoloběžku ve své třídě. Stisknutím jednoho tlačítka se sama během jedné vteřiny složí, a to včetně rukojetí řídítek, které tak při transportu zbytečně nepřečnívají,“ uvádí Pavel Prior, zástupce dovozce Segway-Ninebot.

Elektrokoloběžka Ninebot Air T15E se pyšní hned dvěma uznávanými cenami za design (iF Design Award) a inovaci (CES 2020 Innovation Awards). Propracovaný a nápaditý design na první pohled odlišuje Air T15E od jiných elektrokoloběžek. Na ulici je nepřehlédnutelná a skvěle reprezentuje moderní a ekologický způsob dopravy.

Je vyrobena z prvotřídních materiálů v kvalitě, která je značce Segway-Ninebot vlastní. Má vysoký stupeň odolnosti IPX4. Není to elektrokoloběžka jen do hezkého počasí, nevadí jí ani déšť či prach.

Unikátní je i způsob uložení a dobíjení. K Air T15E je dodáváno speciální pouzdro, do něhož lze elektrokoloběžku postavit. Díky tomu nikde nepřekáží, má své místo a je uklizená.

Motor s hustým výkonem u Air T15E pohání zadní kolo. Má výkon 250W a při váze jezdce do 100 kg zvládne až 15% stoupání. Baterie jsou umístěné v podvozku a mají kapacitu 167Wh.

Bezpečnost jezdce zajišťují nejen pneumatiky odolné vůči defektu, ale především spolehlivá elektronická a mechanická brzda, kvalitní odrazky E-MARK, přední a zadní světla.

Technickou novinkou je multifunkční zadní blatník. Jeho sešlápnutím lze jednak brzdit, ale i měnit jízdní režimy. Od nejrychlejší (20km/h) a po nejpomalejší (6 km/h), který simuluje rychlost chůze a umožňuje pohodlnou a bezpečnou jízdu na místech, kde je hodně lidí.

Air T15E je moderní, přitažlivá a prémiová elektrokoloběžka pro lidi, kteří hledají výjimečný stroj pro každodenní použití a zároveň chtějí vystoupit ze šedi průměru.

Zdroj: GSI Distribution (zástupce Segway-Ninebot v ČR a SR)

FOTO: GSI Distribution (zástupce Segway-Ninebot v ČR a SR)