Zveme vás do Brna: debata o čisté dopravě a elektromobilech

Koncem září proběhne v Brně panelová debata, během které se bude řešit vzestup elektromobility a aktuální trendy. Účast přislíbil také europoslanec Luděk Niedermayer.

redakce

9. 9. 2017

Ve čtvrtek 21. září proběhne v Brně od 17:30 panelová debata o možnostech elektromobilů. Diskutovat přijde europoslanec Luděk Niedermayer, náměstek brněnského primátora Martin Ander a experti z Vysokého učení technického v Brně Jaromír Marušinec a Tomáš Kazda. Debatu pořádá Informační kancelář Evropského parlamentu ve spolupráci s naším portálem.

Panelová debata Šance pro čistou dopravu - elektromobily na vzestupu

Doprava je základem naší ekonomiky, spojuje lidi, města i celé země. Závislost dopravy na spalování ropy však současně vytváří problém v obrovském množství vypouštěných emisí a částic prachu, které dusí naše města. To jsou důvody, proč se stále více začíná diskutovat o náhradě spalovacích motorů. Jednou z možností je postupný přechod na elektrický pohon automobilů.

Během panelové debaty Šance pro čistou dopravu elektromobily na vzestupu za účasti europoslance Luďka Niedermayera představíme aktuální světové trendy v šetrné dopravě, impulsy EU, které mohou přinést snadnější nástup dopravy poháněné elektřinou, i novinky ze světa akumulace.

Vedle europoslance Luďka Niedermayera zasedne Martin Ander, náměstek brněnského primátora pro životní prostředí, Jaromír Marušinec, předseda Asociace elektromobilového průmyslu, Tomáš Kazda z Ústavu elektrotechnologie Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií na VUT v Brně a Petr Novotný, expert společnosti RENARDs dotační, s. r. o. Debatu bude moderovat Jakub Šiška, který píše také pro Obnovitelně.cz.

Diskuze se uskuteční 21. září 2017 od 17:30 v Kavárně Univerzitního kina Scala (Moravské náměstí 3/127, Brno-střed). Kapacita prostoru je omezena, doporučujeme rezervaci účasti na diskuzi na redakce@obnovitelne.cz.

Evropský týden mobility v Brně

Panelová debata Šance pro čistou dopravu - elektromobily na vzestupu patří mezi akce, které Informační kancelář Evropského parlamentu v ČR produkuje ve spolupráci s naší redakcí v rámci Evropského týdne mobility v Brně.

Evropský týden mobility je mezinárodní série na podporu ekologicky šetrných způsobů dopravy. Brněnská část evropské kampaně se uskuteční ve dnech 16. 9. – 22. 9. 2017. Hlavní program bude probíhat na Moravském náměstí ve dnech 19. – 21. 9. 2017. Naleznete zde stánek Informační kanceláře Evropského parlamentu v ČR, na kterém si budete moci prohlédnout elektromobily a dozvědět se novinky z oblasti e-mobility v EU. Více informací o akci naleznete přímo na stránkách www.evropsky-parlament.cz nebo brno.cz.