Další rekord pro Muska: tahle Tesla už 3x dojela na Měsíc

Německý majitel staršího modelu Tesla se pochlubil úctyhodným počtem najetých kilometrů. Počítadlo překročilo číslovku 900 000.

Lukáš Bašta

17. 7. 2019

O rekordech u elektromobilů Tesla informujeme pravidelně. Nejen že vozy disponují úctyhodnými jízdními vlastnostmi, ale postupně posouvají elektromobilitu dál.

Aktuální informace přichází z Německa, když se vlastník Tesla Model S P85, tedy jednoho z nejstarších, pochlubil na Twitteru fotografiemi počtu najetých kilometrů. A číslovka tam překročila 900 tisíc.

Hansjörg Gemmingen má podle serveru Inside EVs již druhou baterii (ta by měla údajně vydržet nějakých 800 tisíc kilometrů), ale jinak motor v autě je stále ten původní.

 Vzdálenost 900 tisíc kilometrů tak odpovídá zhruba třem cestám na Měsíc (ehm, bez návratu). Což server Futurism vtipně glosuje faktem, že Gemmingův vůz není Teslou s největší najetou vzdáleností.esmíme zapomenout na Tesla Roadster, který Elon Musk poslal do vesmíru jako jeden ze svých reklamních triků. Vůz s panákem Starmanem na palubě je podle serveru Whereisroadster.com 300 milionů kilometrů daleko od Země.

Zdroj: Futurism.com