V Praze se otevřela první bezobalová prodejna. Pro psy

Psi nejen v Holešovicích slaví! Právě v této pražské části jsme otevřeli první kamennou prodejnu DOGG se zdravými, ekologickými a lokálními výrobky pro psy. První obchod pro psy v Česku, ve kterém lze nakupovat bez obalu, vznikl ve spolupráci s projektem PesPotěší. Milovníci psů v ní najdou vážená krmiva od českých dodavatelů, čerstvé, sušené a raw pamlsky, stáčené oleje, přírodní antiparazitika nebo bylinky.

Tisková zpráva

14. 7. 2018

„Před 3 lety jsme zakládali internetový obchod DOGG s cílem přinést českým psům kvalitní chovatelské potřeby bez levných náhražek a drastické chemie. Nová prodejna naše úsilí povýšila na další úroveň,” prohlásil zakladatel DOGG Patrik Šilhavý.

„Navíc se nám daří naplňovat naší představu o udržitelné, lokální a poctivé ruční výrobě. Krmiva odebíráme od českých výrobců, a i další potřeby pro psy jsou od místních firem. Pamlsky nám dodávají pekárny z Letné a Vysočan, misky vyrábí truhlář v Kobylisích, pelíšky pochází z Libně, schůdky ze Suchdolu a tak dále,” řekl Petr Šilhavý.

Prodejna DOGG je první obchod pro psy s bezobalovým prodejem v Česku. Zákazníci si mohou přinést vlastní nádobu, anebo jim poskytneme naší, kterou lze použít opakovaně. Plastové tašky a sáčky v naší prodejně prostě nemají místo.

„Celá planeta dospěla do stavu, kdy musíme více přemýšlet nad tím, co, jak a kde nakupujeme. Plasty a další odpad zaplňuje náš prostor, a proto jsme se rozhodli, že milovníkům psů přineseme způsob, jak nakupovat chovatelské potřeby s ohledem na zdraví psů i životní prostředí,” řekla Tereza Bořilová z projektu PesPotěší, která stojí za nápadem a přípravou bezobalové části obchodu.

„Segment chovatelských potřeb generuje značný odpad - granule, pamlsky a další potřeby jsou balené nejčastěji v plastových obalech, které již nelze znovu použít, a tak brzy končí v kontejnerech na odpad. Nám se toto podařilo odstranit,” dodala s tím, že s dodavateli jedná také o dodávání zboží ve vratných obalech.

V nové prodejně zákazníci najdou i balené krmivo. Proč prodáváme také zboží v obalu? Protože je pro nás důležité i kvalitní složení bez obsahu tzv. „éček” a levných náhražek, stejně jako lokální původ z udržitelných zdrojů. Navíc se takové jídlo hodí na cesty a jako „železná zásoba“.

Kromě toho na milovníky psů čeká nabídka hraček ze zdravotně nezávadných materiálů, ručně vyráběných obojků, vodítek a módy pro psy a také dekorace a dárkové předměty s tématikou psů z vlastní dílny. „Naší eko filozofii jsme promítli i do vybavení prodejny, které je vyhotovené z přírodních materiálů. Chtěli jsme, aby se u nás milovníci psů cítili dobře, a když půjdou kolem, zastaví se i s jejich mazlíčky na kus řeči,” uzavírá Patrik Šilhavý.