Vyhrajte 30 000 euro v největší soutěži pro startupy v oblasti Cleantech

Do příštího ročníku PowerUp!, soutěže pro start-upy z 24 zemí střední Evropy se můžete hlásit do 19. dubna. Díky velkému zájmu organizátor EIT InnoEnergy také zvýšil hlavní cenu z 20 000 eur na 30 000 euro. A protože je Praha centrem energeticky progresivních nápadů pro rok 2018, bude finále probíhat v srdci hlavního města v paláci na Žofíně.

Tisková zpráva

11. 4. 2018

Soutěž je určena startupům z odvětví energetiky a čisticích technologií, přihlásit se mohou i firmy s řešeními v oblasti mobility, kybernetické bezpečnosti, smart cities a technologií omezujících emise škodlivých prachových částic v ovzduší.

Vedle hlavní ceny ve výši 30 000 euro nabízí soutěž také finanční odměny za druhé a třetí místo (10 000 euro a 5 000 euro). Autoři nejzajímavějších projektů se zúčastní prestižního akcelerátoru EIT InnoEnergy Highway®, který nabízí financování až do výše 150 000 eur.

Jak vysvětluje výkonný ředitel společnosti EIT InnoEnergy Central Europe, Jakub Miler, účast v soutěži dává nejlepším účastníkům možnost využít know-how společnosti EIT InnoEnergy.

„Lišíme se o ostatních společností, které investují do startupů. Nejenže projekty financujeme, ale také je podporujeme do té doby, než si na sebe začnou vydělávat samy. Pomáháme s budováním týmu, školeními, koučováním či mentoringem. Zároveň firmám usnadňujeme přístup k finančním institucím, pomáháme jim se správou rizikového kapitálu a spolupracujeme na vývoji samotného produktu. Spolupracujeme s výzkumnými ústavy a vysokými školami, proto můžeme ke spolupráci přizvat odborníky z různých oborů.“

Michał Kraszewski, Business Creation Manager z EIT InnoEnergy zdůrazňuje, že PowerUp! je také příležitost, jak přispět ke zlepšení životního prostředí a jeho ochraně. „Příkladem je projekt Bin-e vyvinutý polským týmem. Jde o inteligentní odpadkový koš, který sám rozeznává a třídí komunální odpad. K dnešnímu dni už startup prodal více než 100 těchto zařízení a nedávno získal dotaci téměř 500 000 euro.

V květnu se účastníci PowerUp! zúčastní bootcampů a národních finále. Vítězové postoupí do pražských bootcampů s evropskými mentory a velkého finále, které se bude konat dne 19. června.

Chcete-li se zúčastnit soutěže, je třeba mít k dispozici prototyp a soutěžní tým. Přihlášku najdete na tomto odkazu.