Jak vypadá budoucnost solární energetiky? Napoví květnová konference

Přední osobnosti české i evropské energetiky přijedou debatovat na třetí ročník konference Solární energie a akumulace v ČR 2018. Mluvit se bude o možnostech obnovitelných zdrojů, akumulace energie i elektromobility. Vy můžete být u toho.

David Malének, Solární asociace

2. 4. 2018

Konference proběhne 10. května 2018 v pražském hotelu Occidental, akci pořádá Solární asociace ve spolupráci se společností SEMKOM. Záštitu konferenci udělali například Ministerstvo průmyslu a obchodu nebo Ministerstvo životního prostředí.

Exkluzivní informace přímo z Bruselu

Řečníci jako Frank Gordon z Renewable Energy Association či Aurélie Beauvais ze zastřešující evropské fotovoltaické asociace SolarPower Europe přinesou žhavé informace ze schvalování Zimního energetického balíčku, který obsahuje klíčové impulsy pro další rozvoj obnovitelných zdrojů v EU.

Mezi domácí osobnosti, které vystoupí na konferenci, patří Michal Šnobr, minoritní akcionář ČEZ s jasným pohledem na budoucnost energetiky v Evropě, nebo Pavel Doucha, advokát s dlouholetou praxí v energetice. Státní správu zastoupí člen Rady ERÚ Rostislav Krejcar, Jan Kříž, náměstek ministra životního prostředí, a Ladislav Havel, ředitel odboru elektroenergetiky na ministerstvu průmyslu.

Účastníci konference se tak dozví z první ruky, co se chystá v české legislativě nebo jak bude vypadat nový aukční systém podpory obnovitelných zdrojů po roce 2020 nebo jak vypadá legislativní situace v oblasti provozu bateriových úložišť energie.



Stranou nezůstanou ani otázky týkající se financování nových projektů a jejich návratnosti. Stát v současnosti podporuje nové instalace v několika dotačních programech a byla by škoda nabízenou příležitost nevyužít.

Přijeďte metrem, ale svezte se autem!

Když už bude nových informací příliš, přijde na řadu oblíbené testování novinek z oblasti elektromobility. Po loňském ročníku, kdy si mnozí účastníci poprvé sedli za volant elektromobilu (a to hned špičkové Tesly), bude letos k vyzkoušení také dvojice ekonomičtějších vozů: vozítko Aixam eCoupé, které mohou řídit už patnáctiletí teenageři, i nová verze celosvětově nejúspěšnějšího elektromobilu Nissan Leaf.

Neváhejte se přihlásit

Zájemci o přesnou podobu programu se mohou s plánovanými příspěvky seznámit přímo na webových stránkách konference na tomto odkazu. Z nich se lze přímo na konferenci přihlásit. Neváhejte, místa na prestižní konferenci začínají rychle mizet!