3 důvody, proč vyrazit na brněnské výstaviště: akumulace, elektromobilita a moderní energetika

V úterý 20. března bude zahájen veletrh Amper. Vybrali jsme pro vás tři lákadla, která by neměla uniknout fanouškům moderní energetiky.

Tisková zpráva

19. 3. 2018

Seminář Akumulace a moderní energetika – 22. 3. 2018, 12-17:00 – hala P, sál P3, veletrh Amper Brno 

Seminář pořádaný asociací AKU BAT CZ ve spolupráci se Solární asociací a Aliancí pro energetickou soběstačnost přinese nabitý program s aktuálními příspěvky, které představí první české zkušenosti s výstavbou velkokapacitních úložišť energie (Martin Panáč, Siemens), trendy vývoje využití baterií v zahraničí (Jan Šámal, Alfen), představení technologie Power2gas  (František Vlček, innogy).  

Aktuání trendy v české energetice pak představí Tomáš Buzrla ze Solární asociace a Martin Sedlák z Aliance pro energetickou soběstačnost. O praktickou ukázku využití baterií v domácnostech se postará Michal Klečka GWL Power. 

Celý program naleznete na tomto odkazu.  

Česká premiéra rychlonabíjecí stanice Siemens Triberium 

Siemens na veletrhu AMPER představí svou rychlonabíjecí stanici Triberium 50 kW a nástěnnou nabíjecí stanici VersiCharge. Rychlonabíjecí stanice Siemens Triberium nabízí široký rozsah výstupního napětí na DC konektorech – 30 až 920 V. Díky tomu je schopná efektivně nabíjet současné elektromobily s různou úrovní palubního napětí trakční baterie. Především ale umožňuje dobíjení nové generace elektromobilů s napětím 800 V a více. Siemens také v rámci stánku představí firemní Volkswagen e-Golf.

Amper Motion 

V rámci doprovodného programu AMPER MOTION se budou moci návštěvníci seznámi s ukázkou nejnovějších elektrických a hybridních dopravních prostředků a nejmodernějších infrastrukturních zařízení pro elektromobily. 

Půjde například o ukázku elektromobilů společnosti Nissan: Nissan LEAF, který nabízí dojezd až 378 kilometrů a špičkové pokročilé asistenční technologie v rámci své třídy. Společnost EuroCycles pak představí jednostopá elektrická vozidla: americké plně elektrické motocykly Zero s dojezdem 300 km, maximální rychlostí 164 km/h, akcelerací z 0 na 100 kolem 3 vteřin. Premiéru bude mít španělská značka motocyklů Rieju, která představení elektrický model Nuuk, postavený na technologii Bosch. Mezi další značky, které se představí na veletrhu patří Toyota, Kia nebo Hyudai.