Pozvánka na akci: Příležitosti energetických úspor v českém průmyslu

Už za týden se koná další kulatý stůl z dílny Aliance pro energetickou soběstačnost. Nese název Příležitosti energetických úspor v českém průmyslu a jeho podtitulem je Impuls pro lepší ekonomiku i energetickou nezávislost firem. Těšit se můžete na zajímavé povídání od ještě zajímavějších spíkrů, mezi nimiž nebudou chybět zástupci České spořitelny, ČEZ, TEDOM, Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a samozřejmě ani z pořádající AliES. Akce proběhne 15. března od 9:30 do 13:00 hodin v Mramorovém sále budovy Městské spořitelny pražské na adrese Rytířská 29, Praha 1.

Markéta Pešková

8. 3. 2018

Různé cesty vedoucí k efektivnějšímu hospodaření s energiemi jsou základem moderního podniku i ekonomiky. Symbolem proměny jsou inovace, které se stávají běžnou součástí výrobních procesů nebo provozu budov. Postupný rozvoj obnovitelných zdrojů energie, akumulace energie a energeticky efektivních technologií se díky dostupnější ceně stává stále důležitější součástí podnikání z pohledu ekonomiky i společenské odpovědnosti.

Hosté ze společností Česká spořitelna, ČEZ, TEDOM, ministerstva průmyslu i AliES

Kulatý stůl umožní zástupcům státní správy, bank, představitelům průmyslu, konzultantům a novinářům prodiskutovat plány a možnosti pro zlepšení užití energie ve firmách. Cílem setkání je hledat cesty, které mohou podpořit další rozvoj energeticky úsporných projektů v průmyslovém sektoru.

V rámci setkání si účastníci budou moct vyslechnout přednášky předních odborníků na energetické úspory. U kulatého stolu promluví analytik České spořitelny Radek Novák, jenž představí makroekonomický pohled na úspory energie v průmyslu, dále ředitel odboru energetické účinnosti a úspor Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Vladimír Sochor, jehož blok nese název Energetické úspory jako klíč ke konkurenceschopnosti. Povídání z dílny ČEZu se bude týkat svícení LEDkami a inteligentního řízení osvětlení a vedoucí úseku Vývoje a inovací ze společnosti TEDOM Tomáš Bičák promluví o Smart Power Generation & Storage, kombinaci fotovoltaiky, kogeneraci a akumulaci v pilotním projektu.

Představení publikace Příležitosti energetických úspor v českém průmyslu

15. března bude také představena publikace Příležitosti energetických úspor v českém průmyslu: impuls pro lepší ekonomiku i energetickou nezávislost firem, jež obsahuje výběr nejzajímavějších příkladů dobré praxe na zvýšení energetické efektivity ve firmách. Publikace vznikla v rámci společného projektu České spořitelny a Aliance pro energetickou soběstačnost a zmapovala přínosy výměny osvětlení, zateplení budov, optimalizace zdrojů energie či výrobních technologií. 

Publikaci představí Martin Sedlák z Aliance pro energetickou soběstačnost. Spolu s ním se slova ujme také manažer Kompetenčního centra znalosti trhů a trendů České spořitelny Ladislav Dvořák, jenž pohovoří i o zkušenostech a roli České spořitelny ve financování energetických úspor.

Jak už bylo řečeno, kulatý stůl proběhne už 15. března od 9:30 do 13:00 hodin v Mramorovém sále budovy Městské spořitelny pražské na adrese Rytířská 29, Praha 1. Závazné přihlášky posílejte na adresu martin.sedlak@alies.cz, a to do 8. března. Případné dotazy vám zodpoví na telefonním čísle 737 128 471.