Podívejte se, jak Tesla dokázala vytáhnout tahač do zasněženého kopce

Před nedávnem zamrzla půlka Spojených států. I v v Raleighu v Severní Karolíně bylo sněhu a ledu dost na to, aby auta měla neskutečné problémy. A tak nastoupila Tesla Model X a jeden kamión do kopce vytáhla.

František Mašek

23. 1. 2018

V USA se často chlubí tím, jak jejich pickupy s ohromnými osmiválci pod kapotou tahají ohromné trucky z příkopů, do kopců nebo z bahna. Z výfuků odletují brikety, ale jak by řekl Kutil Tim „chce to zvýšit výkon!“.

Jenže ne vždy je po ruce takový pracant, a tak ke slovu přišel jiný vůz, který je mnohem menší, ale má také pohon všech kol. I když elektrický – Tesla Model X. Za volantem Ben Spreen, který pak na svém facebooku podotkl, že tohle nic pro jeho auto nebylo. Že s X jezdívá mnohem ostřeji.

Samozřejmě, že Tesla nevytáhla to ohromné Volvo VNL úplně sama. Ale když má tahač poháněnou třeba jen jednu nápravu, stačí přidat ještě nějakou sílu, která pomůže výšit hybnost dopředného pohybu a vše je vyřešeno.

To, co je na celé akci zajímavé, je hmotnost náklaďáku. Tesla totiž může táhnout maximálně 2000 liber, což je asi 2268 kg. A tolik neváží ani tahač. Přesto to osobní elektrické auto dokázalo a přežilo.

V USA už bylo zkoušek elektrických vozů Tesla už mnoho. Lidé prostě testují jejich meze. Jeden majitel třeba vyrazil s Teslou Model X do zamrzlého lesa. Jenže ten nebyl tak zamrzlý a on se propadl. Odnesl to nárazník, nějaká elektronika na předku a pár šrámů. Prostě X má sice pohon všech kol, je to crossover, ale teréňák to není.

Zdroj: Facebook