Tři názory z byznysu na směřování energetiky

Ještě jednou bychom se rádi vrátili k prosincové akci Svazu moderní energetiky, na které vystoupila řada zajímavých hostů.

TZ

28. 2. 2020

V předchozím článku jsme nabídli kromě shrnutí celé akce také téměř kompletní přednášky hostů a jejich diskuse. Dnes přinášíme tři videa s reakcemi na na otázky, které jsme našim hostům z oblasti byznysu dodatečně položili po skončení hlavního programu. Otázky směřovaly do oblasti dalšího vývoje energetiky a očekávaných změn po přijetí Zelené dohody pro Evropu. 

Vodafone ČR realizuje řadu zajímavých opatření, chce jednak inspirovat a také nabízet technologie, které budou pomáhat naplnit cíle v oblasti úspor energie firem. Podívejte se, co považuje v oblasti energetiky firem za důležité Adriana Dergam, Head of Corporate Comm.& Sustainability, Vodafone Česká republika. 

 

Návrh Evropské zelené dohody může přinést více možností pro přeměnu energetiky ČR na opravdu moderní. Alois Míka, Senior Energy Expert, ČSOB Advisory obohatil akci svým obrovským přehledem a nadhledem na energetiku dneška.

 

Na závěr můžete shlédnout rozhovor s Pavlem Cyranim, členem představenstva Skupiny ČEZ, ředitelem divize obchod a strategie. Dle jeho slov je náhradu uhlí potřeba řešit urgentně a zmiňuje, že ČEZ již oznámil, že do roku 2025 odstaví polovinu své uhelné kapacity.

 

V dalším pokračování tohoto článku se můžete těšit na odpovědi expertů, analytiků a věděckých pracovníků, kteří byli rovněž našimi hosty. 

Pokud Vás zajímá směřování energetiky v ČR a myslíte si stejně jako my, že je potřeba aktivně využívat prvky moderní energetiky, můžete podpořit Novou energii Česka na www.novaenergieceska.cz

Článek vznikl za podpory Aliance pro energetickou soběstačnost a European Climate Initiative EUKI.