Konec šlapání do kopce. Tohle elektrokolo ujede 240 km na jedno nabití

Tesla má elektromobily, Rimac by mohl být spojený s elektrokoly. S modelem G12H zvládnete v pohodě i ten nejnáročnější cyklovýlet.

Lukáš Bašta

25. 5. 2017

Pokud se budeme bavit o elektromobilech, tak se nám okamžitě vybaví Tesla. Tohle se Elonu Muskovi doopravdy povedlo. Jeho vozy poutají pozornost kamkoliv přijedou a je to právě Tesla, která je pro řadu zákazníků synonymem pro elektromobil.

Tesla samozřejmě není jediná firma, která se výrobou elektromobilů zabývá. Jednou takovou je i chorvatský Rimac, o kterém zatím ví hlavně ti, kdo se o tuto problematiku zajímají podrobněji. Rimac, resp. jeho odnož Greyp Bikes, se však může brzy po světě proslavit jako přední firma produkující výkonná elektrokola.

Nedávno společnost představila nejnovější model svého kola Greyp. To zaujme nejen vzhledem, ale svým dojezdem. Model G12H totiž dokáže na jedno nabití (trvá jen 80 minut) ujet až 240 kilometrů. Samo kolo přitom může vyvinout rychlost až 70 km/h, což jej dělá zároveň nejrychlejším e-bikem na trhu.

Samozřejmě, mít doma takhle výkonný bicykl, to něco stojí. V případě modelu G12H bylo na cenovku napsáno číslo 9 400 dolarů, tedy nějakého čtvrt milionu korun. Za cenu slušného bazarového vozu tak dostanete nejvýkonnější elektrokolo na trhu. Až ale budete zase tzv. “na kašpárka” šlapat do kopce na svém klasickém kole, určitě tuhle investici začnete zvažovat.





Alespoň do té doby, než vyjedete nahoru.

Zdroj: Greyp