Zákaz kouření připravil o práci milion popelníků. Ty poslouží novým účelům

Výrobce ciderů přišel s kreativním nápadem, jak vdechnout nový život a smysl zbytečným popelníkům. Až milion z nich totiž se zákazem kouření v restauracích přišlo o práci.

Patrik Khudhur

1. 6. 2017

Česká republika se poslední květnový den stala 23. zemí Evropy s úplným zákazem kouření v restauračních zařízeních. Krok, který velká část národa přivítala s radostí, má však i stinnou stránku. Spousta popelníků – podle odhadů zhruba milion - se díky tomu nejspíš ocitne bez domova. Co s tím?

S jedním velmi zajímavým návrhem přišel výrobce ciderů Strongbow. Ten chce popelníkům dát druhou šanci a udělat z nich květináče – tzv. „poupětníky“. V rámci kampaně Kouření OUT, příroda IN proto pošle popelníky spolu se speciálními zahradnickými sety svým ambasadorům, známým osobnostem a youtuberům a nechá je osázet.

Společně s tím byl také spuštěn web prirodudomesta.cz, kde se objevují tipy na zajímavou zeleň ve městech nebo návody, jak si vypěstovat vlastní kousek přírody za okny bytu. A chybět nebudou ani novinky ze světa poupětníků. Ty navíc budou ve vybraných provozovnách k dispozici a osázení zákazníky. Ti také za nákup produktů získají zahradnický set i s návodem.

Až se popelníky zazelenají a stanou se z nich tzv. poupětníky, zkrášlí vybraný veřejný prostor.

Zdroj: vlastní