Terminátor jezdí v offroadu s elektromotorem

Arnold Schwarzenegger představil elektrifikovanou verzi vozu Mercedes G 350 d. Kromě Mercedesu má automobilka ve svém katalogu také elektrifikovanou Škodu Yetti.

Martin Havlíček

4. 4. 2017

Arnold Schwarzenegger je muž mnoha rolí. Nejen filmových. Byl také kulturistou, politikem a  v neposlední řadě je také propagátorem elektromobilů. Dlouhodobě podporoval značku Tesla a vlastnil její první elektromobil. Nyní ale přesedlal do offroadového mercedesu.

Svou oddanost elektromobilům tím však nezradil. Jde totiž o speciálně upravený model, kde byl dieselový motor nahrazen elektromotory a místo nádrže obsadily baterie s kapacitou 80 kWh. Elektrický Mercedes G 350 d má na starosti rakouská společnost Kreisel, která se specializuje na elektrifikaci komerčně vyráběných vozů. V jejich katalogu byste našli také elektromobil Škoda Yetti 4x4.

Elektrický Mercedes se chlubí dojezdem 300 kilometrů na jedno nabití. To, mimochodem, trvá pouhých 25 minut, i když za tu dobu se kapacita nabije pouze na osmdesát procent. Dva elektromotory dokážou zrychlit z nuly na sto za pouhých 5,6 sekundy a vyvinout maximální rychlost 183 kilometrů za hodinu. Na offroad opravdu zajímavá čísla, co říkáte?