Co chystá Tesla dalšího? Elektrický pick-up i kamion

Po elektromobilech Tesla Roadster, Model S, X a 3 by mělo dorazit i užitkové U. A pak stále zbývá v abecedě dostatek písmen pro další Elonovy modely...

Lukáš Bašta

23. 9. 2017

Letos v létě zahájila automobilka Elona Muska výrobu dalšího vozu – Tesla Modelu 3. Ačkoliv má všechny typické rysy této automobilky, disponuje mnohem nižší cenovkou než třeba předchozí Modely. Každopádně, pokud máte o novinku zájem, docela si počkáte. Ostatně, více jsme se vozu věnovali zde.



Zdroj: TruckTrend



Každopádně konstruktéři v Tesle nelení a přemýšlí, co z výrobní linky sjede dalšího. Po sedanu nebo SUV pak zvažují svojí nabídku rozšířit i o pick-up. Elon Musk se již dříve nechal slyšet, že právě tento druh vozu by rád začal vyrábět v blízké budoucnosti. Server TruckTrend pak hned přinesl náhledy, jak by takový Tesla Model U mohl vypadat.

Zdroj: Jalopnik/Jason Torchinsky



Na rýsovacích prknech, resp. v designérských programech pak zřejmě nenajdeme jenom na americkém trhu tolik populární pick-up, ale i třeba dodávku. I nad ní Elon Musk přemýšlí (a už má jasno, že  bude stát na podvozku Modelu X) a je součástí jeho „mistrovského plánu 2“. Ačkoliv pick-up by se mohl představit v příštím roce, budoucnost dodávky je mnohem zamlženější...

Zdroj: Tesla



Co ale mohou fanoušci Tesly vidět velmi ostře, to jsou její chystané kamiony. Automobilka měla svůj nákladní vůz prezentovat již koncem září, ale termín slavnostního odhalení byl nakonec odsunut na 26. října. Zatím se tak můžeme kochat jenom siluetou kabiny a informacemi, které vypustil sám Elon.

Podle jeho slov by měl kamion disponovat dlouhým dojezdem i potřebným výkonem, vlastnostmi, které by od nákladního vozu na elektřinu nikdo nečekal. „Elektrický kamion skutečně dokáže překonat jakýkoliv dieselový vůz, kdyby došlo na soutěž v přetahování. Kamion od Tesly by naftový kamion vytáhl do kopce,“ nechal se Musk slyšet již dříve.

Zdroj: Jalopnik, TruckTrend, ElecTrek