Tesla znovu pomáhá obětem hurikánu. Do Portorika posílá svoje baterie

Technologický gigant pomáhá obětem hurikánu Maria, který koncem září zpustošil Portoriko. Na místo posílá baterie Powerwall.

Lukáš Bašta

2. 10. 2017

Když v Americe udeřily hurikány Harvey a Irma, Tesla dálkově zvýšila dojezd u vybraných Modelů S, aby jejich majitelé mohli ujet před potenciální hrozbou o tom jsme více psali zde. A nyní výrobce elektromobilů zasahuje znovu a posílá svoje bateriové systémy do Portorika.





Na toto souostroví nedaleko pobřeží Spojených států udeřila série hurikánů a země je v podstatě zdecimovaná. Miliony obyvatel jsou stále bez elektřiny a Tesla se rozhodla pomoci. Na místo tak posílá stovky svých baterií Powerwall.

Jde o systém, který dokáže ukládat energii např. ze solárních panelů. Systém, který Tesla představila před dvěma lety, je stále velmi populární a dokáže dům zásobovat několik dní, pokud se s elektřinou šetří. Část baterií přitom již dorazila a další jsou na cestě. 

Společnost Tesla je známá hlavně díky svým elektromobilům, nicméně postupně rozšířila svoje portfolio o baterie Powerwall nebo solární panely pro domy SolarRoof. K tomuto segmentu trhu přišla Tesla díky akvizici společnosti SolarCity.





Nutno dodat, že CEO Tesly Elon Musk měl podíl i ve zmiňovaném SolarCity. Společnými silami letos představili systém SolarRoof, kdy jsou klasické solární panely nahrazeny solárními taškami, díky kterým střecha domu vypadá zcela přirozeně a dokáže generovat energii.

Zdroj: Bloomberg.com