Svět energie láká do víru chytrého města – v aplikaci Smart City – 3D

Škola hrou dostává v podání vzdělávacího portálu Svět energie další rozměr. Energetiku a fyziku podanou srozumitelně pro nejrůznější věkové skupiny přináší oblíbená multimediální aplikace www.svetenergie.cz z portfolia Vzdělávacího programu ČEZ už více než rok. „Nachytřit“ stihla více než 46 tisíc uživatelů. Aktuálním hitem v nabídce portálu je aplikace „Smart city – 3D“, která návštěvníky zavede do všech klíčových zařízení potřebných pro chod chytrého města.

Tisková zpráva

14. 3. 2018

S čím přichází do konceptu smart city energetika si teď může pohodlně prohlédnout skutečně každý.Pohled dovnitř chytrého městatotižnabízí nový 3D model spuštěný na vzdělávacím portále Svět energie.  Je libo vyrobit elektřinu ve střešních fotovoltaických panelech a její nespotřebovanou část uložit do baterií? Potřebujete dobít elektromobil? Odskočit si na směnu do kogenerační jednotky? Nasát odér odpadového hospodářství? Zkontrolovat funkce sítí nebo si prostě jen tak v klidu pohovět na chytré lavičce? To všechno a spoustu nečekaných přídavků navíc je k vidění právě a jen v našem 3D představení s názvem Smart city.

Svět energie chce zkrátka hravou formou pobavit, učit i vzájemně komunikovat. Jde na to cestou pestré nabídky výukových materiálů, fotografií ke stažení, ukázek z prostředí výroby elektřiny a novinek ze světa chytrých technologií nebo platformypro výměnu zkušeností mezi pedagogy. Za dosavadních 15 měsíců provozu tuto nenásilnou metodu předávání znalostí ocenilo 46 tisíc uživatelů, kteří si prohlédli 312 tisíc stránek a stáhli 8 tisíc kusů výukových materiálů.Svět energie přitom nemá v úmyslu usnout na vavřínech, počítá s průběžným doplňováním o další užitečné a interaktivní prvky. V nejbližších měsících by měl svým fanouškům servírovat např. další 3D modely ukazující fungování jednotlivých forem obnovitelných zdrojů energie nebo distribučních sítí.

Svět energie

  • je pro všechny fanoušky moderní energetiky od pěti do 100 let nabízí hry, animované filmy, možnost stažení výukových tiskovin a videí i bohatý výběr bezplatné fotobanky
  • pro pedagogy má širokou paletu výukových pomůcek nebo tipy na novinky
  • díky nové aplikaci „Svět energie – 3D elektrárny“ umožní na deskových počítačích i v prostředí Google Play a AppStore pohled na energetická zařízení (3D modely a videa)
  • dosud v 3D modelech nabídl návštěvu jaderné, vodní a uhelné elektrárny
  • přináší fyzikální poradnu, zajímavosti ze světa techniky v časopise 3pól, kvízy a průběžné vědomostní soutěže o ceny
  • je vlajkovou lodí Vzdělávacího programu ČEZ, který funguje od roku 1992
  • celý projekt ve spolupráci se specialisty provozu a komunikace Skupiny ČEZ uvedla v život agentura Simopt, která se už více než 25 let zabývá vzdělávacími aktivitami

Více informací o Vzdělávacím programu ČEZ najdete na tomto odkazu