Elektrokolo MOAR vytáhne do kopce vás i vaše auto

Není kolo jako kolo. Nemluvě o elektrokole, které uveze vás a ještě nějaký ten náklad.

Lukáš Bašta

27. 8. 2017

Pokud vás baví jízda na kole, ale se šlapáním do prudkého kopce se už tolik nekamarádíte, řešením by mohlo být pořízení elektrokola. A v případě toho od značky MOAR zabijete hned několik much jednou ranou. Tohle kolo je totiž stavěné pro vysokou zátěž a divoký terén. Díky tlustým pneumatikám můžete jezdit téměř kdekoliv a díky výkonnému elektromotoru uvezete téměř cokoliv. Ostatně, sami autoři projektu se chlubí tím, jak se svým e-kolem utáhnou SUV.

Elektrokolo MOAR se chlubí lithiovou baterií od Samsungu, dojezdem 40 kilometrů na jedno nabití a maximální rychlostí 32 kilometrů za hodinu. Tím ale jeho zajímavost nekončí. Rám je vyrobený z hliníku, který se používá v letectví, takže kolo doopravdy něco vydrží, má zabudovaná světla, nabije vám mobil a celé jej v pohodě složíte – kolo se dá v polovině rámu „zlomit“, abyste jej mohli dát třeba do kufru auta. Cena jednoho kusu se pohybuje mezi 1400 až 2400 dolary.

Aby se elektrický bicykl MOAR mohl stát skutečností, hledali jeho autoři podporu na internetu. Využili služby IndieGoGo, kde mohou dobrovolní dárci finančně podpořit zajímavé projekty. Tam také získali přes 1,25 milionu dolarů a výroba se mohla rozběhnout.

Zdroj: MOAR, IndieGoGo