Elon Musk se pochlubil Teslou Model 3. První vůz opustil továrnu v pátek

V pátek 7. července začala výroba dalšího vozu značky Tesla. Ten nese název Model 3 a navazuje na Modely S a X. V pátek pak sjela vůbec první "trojka" z výrobní linky. Další tisíce ji budou následovat v dalších měsících.

Lukáš Bašta

9. 7. 2017

Tesla údajně získala již na 500 tisíc rezervací nového modelu. Jenom letos by měla dodat na 20 tisíc vozů Model 3. Prvních 30 vozů dorazí majitelům do 28. července. V dalších měsících pak toto číslo poroste. Mezi prvními vlastníky Tesla Model 3 budou zaměstnanci samotné Tesly nebo společnosti SpaceX, kterou Elon Musk taktéž vlastní.

 

První fotky Tesla Model 3 se objevily ještě v sobotu na Twitteru samotného Elona. Ten se pochlubil kouskem, který zřejmě mířil právě do jeho garáže. Ačkoliv prvním člověkem, který složil zálohu na Tesla Model 3, byl člen rady Tesla Motors Ira Ehrenpreis, svoje místo daroval Elonu Muskovi k jeho 46. narozeninám.

Tesla Model 3 by měl být dostupnější než jeho předchůdci. Cena začíná na 35 tisících dolarech před slevami a případnými dotacemi. Vůz by měl urazit 350 km na jedno nabití a z nuly na 100 km/h to zvládne pod 6 vteřin.

Představení Tesla Model 3 v roce 2016.

Muskův sen o dostupnosti jeho elektromobilu se nicméně splní jen částečně. Ačkoliv je auto levnější než předešlé modely, objednávek je tolik, že se noví zákazníci dočkají svého vozu až v roce 2019... O vůz je tak podobně veliký zájem jako o Muskovy solární tašky Solar Roof. I ty byly velmi rychle vyprodány – více jsme psali zde.

Zdroj: Tesla, Twitter, Engadget