Elon Musk plánuje prodávat vlastní LEGO. Bude z vytěženého kamene!

Tomu říkáme recyklace. Inovátor Musk chce z vytěženého kamení dělat vlastní stavebnici ve stylu LEGO.

Lukáš Bašta

27. 3. 2018

Milionář Elon Musk přijde spouště lidí geniální, ale také hodně výstřední. Kromě společností jako Tesla nebo SpaceX vlastní také The Boring Company. Tato firma se specializuje na vrtání tunelů (na Zemi a jednou možná i na Marsu) a Musk se zase hodně snaží, aby nedostála svému názvu, boring totiž znamená také „nudný“. V rámci upomínkových předmětů si tak Muskovi fanoušci mohli koupit kšiltovku nebo plamenomet. V obou případech byl zájem enormní a excentrickému milionáři přinesl nějaký ten další milion do sbírky.

A Elon Musk rozhodně nechce polevit, takže na Twitteru oznámil, že s logem The Boring Company bude vyrábět LEGO. Respektive kostky podobné těm z Dánska. Jenom budou ze skutečné horniny, kterou jeho těžební stroje vyrubají při stavbě tunelů. Kostky mají být velmi pevné, ale s dírou uvnitř, aby nebyly i velmi těžké.

Musk pak na Twitteru dodal, že mezi prvními stavebnicemi z jeho kostek budou pyramidy nebo Sfinga. Tohle už ale nejspíš myslel žertem. I když kdo ví, s těmi plamenomety si taky nedělal úplně legraci…

Zdroj: Twitter