Bude Musk vyrábět smartphony? Uniklé snímky ukazují rámečky s logem Tesla

I když se může jednat o podfuk, jisté je, že pokud Elon Musk nyní maká na prototypu smartphonu, bude se podle dostupných fotografií jednat o telefon bez rámečků a chybět nebude ani dneska tolik populární notch, tedy výkus v horní části displeje.

Patricie Hnátková

8. 8. 2018

„Neptal se náhodou někdo v poslední době Elona na jeho Twitteru, jestli nezačne vyrábět vyrábět smartphony?” I takové žertovné internetové reakce vzbudily uniklé snímky šasi s logem Tesla. Uživatel tak narážel na častý způsob komunikace Elona Muska na sociálních sítích, kdy se svých fanoušků ptá, do jakého oboru by se měl pustit příště.

Bezrámečkový design i dneska nutný notch

Obrázky předního a zadního rámečku smartphonu se každopádně objevily na serveru, který se specializuje na úniky, s názvem Slash Leaks. Zde se také uvádí, že by měl mít smartphone označení Quadra a chybět by mu neměly ani dneska tolik populární prvky, jako jsou bezrámečkový design nebo výkus v horní části, tzv. notch. S ním před nějakou dobou přišel Apple a dnes ho nabízí třeba i Huawei nebo Honor.

Notch od Tesly by v sobě měl mít reproduktor, senzory okolního osvětlení i přiblížení a přední kameru. Ze snímků je také patrné, že i ve spodní části bude rámeček mnohem subtilnější, než jak je dnes u jiných výrobců zvykem. A to znamená mnohem větší úhlopříčku displeje v poměru k celkové velikosti telefonu.

Chce Musk smartphony vyřešit tíživou finanční situaci Tesly?

Na zadní straně smartphonu jsou v levém horním rohu vidět otvory pro duální kameru. Dominantu zadní strany nicméně tvoří logo Tesly, pod nímž je pravděpodobně nápis G4, značící mobilní síť čtvrté generace. Průřez ve spodní části pak bude pravděpodobně sloužit pro mřížku mikrofonu.

V případě, že nejsou obrázky podvrh nebo levné kopie, vyráběné v Číně, jak hádají někteří uživatelé pod uniklými fotografiemi, rozšíří si Elon Musk své už dnes bohaté portfolio aktivit do velmi zajímavého odvětví.

Slovo zajímavé je nicméně sporné: už nějakou dobu je patrné, že si na poli chytrých telefonů vylamují zuby i zkušení výrobci jako například LG, HTC nebo Sony, o Motorole nemluvě. Protože ale Teslu (nebo plamenomet nebo vlastně jakékoliv upomínkové předměty s logem Tesla) chce mít doma každý, jméno Elona Muska mu s největší pravděpodobností pomůže k solidním prodejům i v tomto odvětví.

Tesla smartphony se tak možná postaví po boku jeho osobním a nákladním elektromobilům, vesmírnému projektu SpaceX nebo k rychlé veřejné dopravě, označované jako Super a Hyperloop.

Zdroj: Money Control, Slash Leaks