Pozvánka na Restaurant Day: ochutnejte skvělé lokální potraviny

Zastavte se na Restaurant Day v Tržnici Brno, na jednom místě budete moct ochutnat dobré jídlo, podívat se na módu od místních návrhářů nebo nakoupit biokosmetiku.

Martin Sedlák

7. 5. 2018

Zveme Vás na akci Restaurant Day – Opravdové potraviny pro všechny Evropany, která proběhne v Tržnici Brno (Zelný trh), a to 9. června v čase 11:00 až 15:30.

Součástí akce bude také debatní panel na téma dvojí kvality potravin, podpory lokálních zemědělců a férových produktů v čase 13:00 až 14:00.

V rámci panelu vystoupí: Olga Sehnalová, europoslankyně, Jasna Flamiková, místostarostka MČ Brno-střed, Eva Fraňková, FSS MU Brno, a zástupce neziskové organizace FÉR potravina. Debatní panel moderuje herec Ondřej Jiráček.

Vstup na celou akci je zdarma. Restaurant Day pořádá Informační kancelář Evropského parlamentu a portál Obnovitelně.cz.

Průběžné novinky můžete sledovat na události akce.

Představení těch, se kterými se na Restaurant Day potkáte

Bohemsca – 100% přírodní prémiové české limonády a toniky. Ochutnejte celou rodinu limonád Bohemsca – třeba bezový květ s citrónovým tymiánem, okurkovou s mátou nebo tonik s mateřídouškou a meduňkou.

Café Pilát – kavárna a restaurace se specializací na blízkovýchodní kuchyni. Kdo by nechtěl ochutnat?

Cupcakekárna – vyhlášený podnik, který se řídí heslem #cupcakeisnotmuffin. :) Nenechte si ujít ty nejlepší cupcakes, které jsou v Brně k ochutnání.

Cukrovinky Republika – všichni víme, že pečou ty nejvyhlášenější makronky. Tentokrát ale budete mít možnost ochutnat i jiné skvosty z rukou této šikovné cukrářky.

JBM Brew Lab – vyladěná pivka z brněnského řemeslného pivovaru. Co bude na čepu zatím nevíme, ale určitě to bude stát za to!

Mlsná holka – je mlsná a šikovná, její krámek sídlí v Brně na Kozí ulici, kde pro vás každý den připravuje čerstvou várku donutů a makronek. Pro všechny mlsné budou její dobroty k ochutnání i na Restaurant Day v Tržnici.

2Pečky – přátelé, tenhle stánek nesmíte minout. Pouze na Restaurant Day se vrací legendární tým Lucie a Soni (Kafe a Kobliha), dvou kouzelnic, které vám připraví ten nejlahodnější cheesecake. Kdo se u nich nezastaví, jako by vůbec nebyl...

Punkt. – sladké i slané, káva, limonády vždy 100% dobré. Těšíme se na všechny dobroty z této vyhlášené kavárny.

Rebelbean – rebelové, kteří žijí kávou. Rebelbean je malá pražírna, která dělá kávu s láskou a s láskou vám ji také připraví na Restaurant Day.

Tres Gatas – přináší do Brna opravdové mexické jídlo a všechny jeho znamenité barvy, chutě a vůně. Ochutnejte opravdové Mexiko!

Wine Up – je čerstvým větrem na brněnské vinné scéně. Jejich srdcovkou jsou přírodní vína z Rakouska, Slovinska i Moravy, přijďte ochutnat a nechte se přesvědčit jak čistá a harmonická mohou být.

Cult of the road – brněnská značka, která nabízí vyladěné kousky pro ty, kteří mají v srdci skateboarding, hluk motorek a jejichž vášní je jízda.

Restart – malé značky zajímavých českých designerů, nezávislá móda, doplňky a dárky. Udělejte si radost nejen dobrým jídlem, ale i něčím pěkným na sebe.

Srneczek – není jen dalším obyčejným e-shopem, přijďte omrknout a vybavit svoji domácnost přírodní kosmetikou, eko drogerií nebo zero waste doplňky do domácnosti. A budou i výrobky z bio bavlny. ;)