Rozkoš bez rizika pro přírodu: 4 tipy, jak si zpestřit měsíc lásky

Začíná máj, což je lásky čas. O tom, že byste první květnový den měli vyrazit se svojí milou pod rozkvetlou jabloň a tam se mocnými polibky postarat, aby vám do příštího roku neuschla, určitě víte. Pokud ale přemýšlíte, jak si ekologicky, vegansky nebo bez uhlíkové stopy zpříjemnit i společný večer, máme pro vás 4 tipy, které jsou perfektně v souladu s přírodou.

Martin Prax

1. 5. 2019

Není dřevo jako dřevo

Brát si dřevo do postele? To nezní moc sexy… Ale parta okolo české firmy wood.u se to snaží změnit pomocí ručně vyráběných erotických pomůcek. K tomu používají dřevo výhradně z českých lesů nebo zahrad. Díky ruční práci je každý kus originál. Výhodou je zdravotní nezávadnost.

Červená tečka pro český vibrátor 

O míli dál než wood.u je další česká značka na trhu s erotickými pomůckami. Whoop de doo vibrátor designérky Anny Marešové získal před dvěma lety prestižní mezinárodní cenu Red Dot. Stejně jako předchozí produkty této značky je i vibrátor vyráběn v České republice. Odpadá tak emisní stopa za dovoz, protože většina konkurenčních výrobků vzniká v Číně.

Veganské kondomy bez chemie

Možná vás to překvapí, ale většina kondomů obsahuje protein z kravského mléka, kasein, který jim zajišťuje hladký a jemný povrch. Běžné kondomy obsahují také další chemické látky, jako je zinek-N-dietyl-dithio karbamát nebo zinek-N-dibutyl-dithio karbamát, jež jsou toxické. Citlivá pokožka na ně může reagovat nežádoucím podrážděním.

Řešení pro chráněný sex nabízejí produkty od společnosti Glyde. Firma například využívá aroma z přírodních ovocných extraktů. Mimo to se Glyde hlásí k odbírání surovin, které nejsou geneticky modifikované a pěstovaných s respektem k přírodě. Zdrojem kaučuku jsou především stromy, které jsou v blízkém dosahu továrny.

Díky unikátní technologii výroby se společnosti Glyde daří dosáhnout tenčí tloušťky, než jaké mají běžné produkty proti nechtěnému početí.

Solární milování

Na závěr lehce s nadsázkou: milujete solární energetiku a chcete si užít s nějakou hračkou bez emisní stopy? Pak právě pro vás je tu solární vibrátor Solar Bullet! Jde vlastně o vibrátor s integrovanou solární nabíječkou. Výrobce uvádí, že osm hodin slunečního svitu dá strojku sílu na jednu hodinu rozkoše. Zkušenosti uživatelů však už neuvádí, zda si během čekání na dobití nezpříjemnili chvilky jinak...