Nová řada startupové soutěže PowerUp! je tu. Přihlásit se můžete do 15. dubna

Čtvrtý ročník největší soutěže týkající se udržitelné energie a zelených technologií pro začínající středoevropské firmy odstartovalo 1. března. Soutěž pořádaná společností InnoEnergy přináší skvělou příležitost pro rozvoj podnikání a vstup na mezinárodní trhy.

Tisková zpráva

6. 3. 2018

Kromě finančních cen se vítězové soutěže mohou těšit na možnost zúčastnit se prestižního programu Highway® InnoEnergy, který promění nápady a návrhy v tržní realitu. Startujícím podnikatelům program nabízí financování až do výše 150 tisíc eur a širokou podporu v oblasti vývoje a ochrany produktů, budování týmu, přístupu k mezinárodním zákazníkům a externím zdrojům financování.

Jakub Miler, generální ředitel společnosti InnoEnergy Central Europe, vysvětluje, že mezi faktory, které odlišují PowerUp! od dalších soutěží, patří nejen rozsáhlá zkušenost organizátorů, ale především jejich podnikatelský přístup: „Snažíme se vyzdvihnout řešení a otevřít dveře.“

InnoEnergy je přední akcelerátor projektů v oblasti udržitelné energie a zelených technologií. Za svůj úspěch soutěž vděčí skutečnosti, že do ní kromě peněz investujeme také naše znalosti a kontakty. Řídíme největší inovační ekosystém ve světě, který se skládá z více než 320 členů. Jsou to přední evropské energetické společnosti, akademická a výzkumná střediska, města a regiony. Mezi naše akcionáře patří společnosti jako Schneider Electric, EDF, AGH, RAFAKO nebo Tauron.

Organizátor také zdůrazňuje, že na trhu energií jsou obzvláště vyhledávaná řešení mobility, kybernetické bezpečnosti a ukládání energie. Zájem je rovněž o technologie, které umožňují snížit emise škodlivých látek do ovzduší a které bojují proti smogu. Vítězem předchozího ročníku byl maďarský start-up HeatVentors, který představil inovativní způsob ukládání tepelné energie, který vyžaduje o 90 % méně prostoru a umožňuje ušetřit 20 až 40 % energie.

„Začlenění komunity začínajících podnikatelů je nezbytným krokem k dosažení jednoho z hlavních cílů naší strategie pro rok 2030: stát se první volbou zákazníků. Věříme, že partnerství s InnoEnergy nám pomůže stát se důležitou součástí evropského inovačního ekosystému a jsme rádi, že budeme spolupracovat na budoucích projektech.“ říká Zsolt Winkler, Head of the Open Innovation Hub skupiny MOL, partner loňské řady soutěže.

Velkým finále soutěže PowerUp! budou v Praze a dalších deseti evropských městech přecházet bootcampy. Tyto jedinečné workshopy s nejlepšími evropskými mentory poskytují příležitost k ověření obchodního modelu a vylepšení prezentačních dovedností účastníků.

Chcete-li se účastnit soutěže, musíte mít prototyp produktu, tým a vyplněný formulář, který je k dispozici na internetových stránkách soutěže, www.powerup.innoenergy.com, do 15. dubna 2018.

Podívejte se na profily Innoenergy na sociálních sítích: Facebook, Twitter. Reportáž z loňského finále naleznete zde: 2017 Final Gala.