Žlutá kola ofo jezdí nově i v Paříži. V Praze už je najdete několik týdnů

Světově největší bikesharingová služba ofo spustila svůj provoz v Paříži. Francie se stala dvacátou zemí, v níž se její žlutá kola objevila. Do konce roku jich tam chce ofo rozmístit 1 000. V příštích letech hodlá tento počet dále zvyšovat.

tisková zpráva

16. 12. 2017

Do konce roku budou Pařížané na žlutých kolech jezdit prvních 40 minut bezplatně. Poté bude jejich použití zpoplatněno částkou přibližně půl eura za dvacet minut jízdy.

ofo pozici posílilo také v Asii a to vstupem na indický trh. Stejně tak chystá rozšíření i v Evropě – brzy plánuje spuštění služby v Budapešti. Ve všech zemích, v nichž ofo působí, slouží k vypůjčení a vrácení kola totožná aplikace.

Aktivity ofo ve Francii bude mít na starosti Laurent Kennell. Jeho úkolem bude dohlížet na rozvoj a expanzi této služby na francouzském trhu.

ofo bylo založeno v roce 2014. Od té doby spojilo přes 10 milionů kol s 200 miliony uživatelů po celém světě. Vytváří 25 milionů transakcí denně a celkově poskytlo více než 4 miliardy jízd.

Uživatelé jen od dubna do června 2017 celkově najezdili přes 1.2 miliardy kilometrů, ušetřili 84 milionů litrů paliva a 256 tisíc tun oxidu uhličitého.

ofo se v dubnu 2017 spojilo s Rozvojovým programem Organizace spojených národů, aby dosáhlo Globálních udržitelných cílů a v srpnu 2017 uzavřelo partnerství s Nadací Clary Lionel, za níž stojí Rihanna. Společně s ní ofo usiluje o zlepšení života dívek v Malawi tím, že jim poskytuje darem kola, která potřebují pro bezpečnou cestu do školy.

ofo v červenci tohoto roku získalo 700 milionů dolarů v investici, na níž se podílela Alibaba, Hony Capital a CITIC Private Equity.

Zdroj: tisková zpráva