Nejnudnější společnost na světě chce změnit dopravu. Podívejte se!

The Boring Company staví tunel pod Los Angeles a vypustila nové video. V něm demonstruje svojí vizi, jak dokáže změnit dopravu v jednom z nejvíce ucpaných měst na světě.

Lukáš Bašta

29. 4. 2017

Elonu Muskovi se dnes nevyhnete. Nemluvě o tom, když čtete weby o obnovitelných zdrojích a zelené energetice. Tento článek pak není výjimkou. Dnes ale nebudeme skloňovat Teslu, SpaceX nebo SolarCity. Podíváme se na další z Muskových projektů - The Boring Company.

"Nejnudnější společnost", jak bychom mohli Muskovu Company překřtít (název Boring stojí na slovní hříčce nudit/vrtat), aktuálně začíná vrtat tunel pod Los Angeles. Ačkoliv stavba tunelu zní jako poměrně normální věc, v Muskových rukou jde opět o zajímavou událost, která má změnit svět dopravy.

Tento tunel nenabídne jen rychlejší možnosti přepravy ve městě, které jinak trpí šílenými dopravními zácpami. V tunelech pod zemí by mohl vést i Muskův další technologický projekt - zabiják vlakové dopravy Hyperloop.

Jednou z nejzajímavějších věcí na tom, jak Musk vidí moderní dopravu, jsou speciální výtahy, které budou vozy tahat na povrch a zpět do tunelu. Automobily najedou na přepravní modul, který s nimi zajede pod zem a tam je bude přemisťovat rychlostí 200 km/h.

Společně s autonomními vozy by tak mělo jít a dokonalou optimalizaci dopravy a to nejen v Los Angeles. Abychom všichni pochopili Muskovu vizi, společnost vydala video, které vizi The Boring Company názorně vysvětluje.

Budování prvního tunelu a budoucnosti dopravy začíná právě nyní.