Tyhle chytré hodinky mají průhledný solární panel. Mohou běžet nekonečně dlouho

Populární crowdfundingový portál má další úspěšný projekt s chytrými hodinkami. LunaR vybraly osminásobek požadované částky.

Lukáš Bašta

24. 10. 2017

Chytré hodinky, to máme Watch od Apple, Watch od Huawei, Geary od Samsungu... a takhle bychom mohli pokračovat poměrně dlouho. Každý větší výrobce mobilních telefonů zkusil přijít na trh s chytrými hodinkami, které se vám propojí s mobilním telefonem nebo částečně suplují jeho roli. A všechny nevydrží nabité moc dlouho.

Hodinky LunaR na to jdou trochu jinak, nejsou chytré jenom svými funkcemi, ale i prací s energií. LunaR v sobě totiž mají zabudovaný solární panel. Hodinky tedy běží tak dlouho, dokud je světlo. A dokonce jedna hodina na světle denně by se měla postarat o jejich nepřetržitý chod.

Pokud jde o chytré funkce, disponují LunaR možností přepínat mezi dvěma časovými zónami, sledují vaši pohybovou nebo spánkovou (ne)aktivitu, podporují notifikace z mobilního telefonu a jsou také vodotěsné. To vše v klasickém designu s minimalistickým displejem na pozadí obíhajících ručiček.

Samozřejmě, funkcemi a displejem se s Apple Watch nemohou srovnávat. Pokud je ale pro vás důležitá výdrž a spokojíte se základními chytrými funkcemi, mohou být hodinky LunaR ty pravé. Aktuálně k nim běží crowdfundingová kampaň na serveru Kickstarter. Autoři projektu chtěli vybrat 50 tisíc dolarů, aby rozjeli hromadnou výrobu. Nyní, těsně před koncem kampaně, mají 8x tolik.

Zdroj: Kickstarter.com