Podívejte se na unikátní záběry, jak roboti staví Tesla Model 3

Elon Musk dal opět nahlédnout do zákulisí svých projektů. Tentokrát jde o výrobu nového Modelu 3, nejlevnějšího vozu jeho automobilky.

Lukáš Bašta

14. 10. 2017

Tesla sice má problém dodat na trh tolik Modelů 3, jak původně (v létě) plánovala, to jí ale nebrání propagovat svůj nový vůz a lákat nové zákazníky. Nejdříve Elon Musk počítal s tím, že na trh dodá cca stovku aut během srpna, dalších 1500 během září a v prosinci bude již produkovat 20 tisíc vozů. Cílem pro rok 2018 přitom bylo vyrobit 10 tisíc Modelů 3 měsíčně. Zatím však Tesla vyrobila jen něco přes 260 těchto vozů.

Model 3 je přitom výjimečný, a to nejen v rámci portfoila Tesly. Oproti předchozím automobilům kalifornské automobilky je mnohem levnější a prodává se za nějakých 35 tisíc dolarů. V tomto ohledu už jej můžeme považovat za relativně dostupné auto. Například internetnový obchod Alza.cz plánuje v České republice prodávat Model 3 za cenu 750 tisíc korun. Ale o to teď nejde. Zajímavé je hlavně následující video...

Nyní se můžeme podívat, jak se takový Model 3 vlastně staví a jak vypadá robotická linka Tesly. Video zveřejnil na svém Instagramu sám Elon Musk, přičemž pohyby robotických paží mají být 10x zpomaleny, abychom si ten pohled užili. A aby technici mohli dohlédnout na to, že sestavení vozu probíhá přesně podle plánu. Dřívější spekulace se přitom točily kolem toho, že Tesla nestíhá vyrábět nové Modely 3 dle plánu, jelikož výrobní linka ještě není hotova a vozy se sestavují ručně. Toto video by tak mělo dokazovat opak.

Zdroj: Instagram, Engadget