Postavíte ho za chvíli a ještě vám vychladí pivo. Ideální stan pro českého dobrodruha!

Nyní můžete vyrazit do přírody nebo za festivaly, aniž byste se museli vzdávat jistého komfortu. A jako bonus už nehrozí, že zakopnete o kolíky!

Lukáš Bašta

6. 8. 2017

Léto bylo v plném proudu, když jsme na Obnovitelně.cz vydali článek o stanu, který umí hned několik zajímavých věcí. Tent 3.0 má solární panely a systém ventilace, kdy se vzduch ve stanu ohřívá, nebo ochlazuje. Nemluvě o speciálním bubnu na zesilování zvuků přírody či proměnlivé barvě podle toho, jestli zrovna prší.

Stan napakovaný zajímavými technologiemi byl však jen vizí designérů, ale do prodeje se nikdy nedostal. Nicméně, pokud stále sníte o moderním přístupu ke stanování, nemusíte si zoufat, řešení se jmenuje Cinch! Tahle společnost tvoří stany na míru moderním cestovatelům, kteří, ačkoliv s hlavou pod hvězdami, vyžadují jistý komfort.

Stany od této anglické značky tak disponují solárními panely (musí se dokoupit), které vám nabíjí mobil, akční kamerku nebo přenosnou USB mini chladničku (více zde). V rámci celého setu jsou pak také speciální baterky, které tahem proměníte v lucerničky, případně chytré kolíky od stanu, které mají vlastní LED diody, abyste je lépe viděli při nočním zatloukání.

Tohle všechno a několik další vychytávek (průchody kvůli větrání, odepnutelná okna) dělá ze stanů zajímavého parťáka do přírody i na různé festivaly. Oproti dříve zmiňovanému Tentu 3.0 si ale tento stan můžete doopravdy koupit. K dispozici je ve velikostech pro 2, 3 nebo 4 lidi a cenově se pohybuje kolem 10 tisíc Kč. Pohodlí na cestách má evidentně jistou cenu.

Zdroj: Cinch.com